Ελληνική Εταιρεία Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής
  • Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 18.00
  • (210)9314606

Αγγελής Γιάννης

Πιστοποιημένος Αφηγηματικός Θεραπευτής, Μέλος της Εταιρείας
Ο Γιάννης Αγγελής είναι Πιστοποιημένος Αφηγηματικός Θεραπευτής από το Dulwich Center of Narrative Therapy & Community Work της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, Εκπαιδευτής & Σχεδιαστής αφηγηματικής στρατηγικής για οργανισμούς & επιχειρήσεις, Συγγραφέας και Καλλιτέχνης. Μαθητεύει δίπλα στη Nora Bateson και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το International Bateson Institute στα “Warm Data Labs”, τα οποία αποτυπώνουν την αλληλεξάρτηση μεταξύ των συστημικών μοτίβων και ενεργοποιούν νέες κοινωνικές ανταποκρίσεις στις πολύπλοκες προκλήσεις της εποχής μας.
Είναι απόφοιτος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας (ΙΑΨ) και έχει συγγράψει μαζί με άλλους αφηγηματικούς εκπαιδευτές τα βιβλία:
"Beyond Storytelling"
"Transforming Organizations"
“Re-authoring Futures, CON-TEXTS”,
τα οποία αναδεικνύουν το πως να χρησιμοποιείς αφηγηματικές προσεγγίσεις ως εφαλτήρια για την προσωπική ανάπτυξη, την οικοδόμηση κοινοτήτων και τον οργανωσιακό μετασχηματισμό.
Ο Γιάννης Αγγελής έχει μακρόχρονη διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση των αφηγηματικών πρακτικών στο χώρο των επιχειρήσεων και στις ανα τον κόσμο ακαδημαϊκές κοινότητες. Συγκεκριμένα είναι:
· Συνιδρυτής του “Beyond Storytelling”, ένα διεθνές δίκτυο αφηγηματικών εκπαιδευτών που χρησιμοποιεί τις αφηγηματικές πρακτικές σαν καταλύτη μετασχηματισμού στα πεδία της ηγεσίας, της αλλαγής, της επικοινωνίας και της δημιουργίας κοινοτήτων.
· Εκπαιδευτής αφηγηματικής θεωρίας και πρακτικών σε ομάδες ηγετών του “GIZ”, μιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας του Γερμανικού Υπουργείου Ανάπτυξης υποστηρίζοντας την επίτευξη των στόχων της στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας για την αειφόρο «πράσινη» ανάπτυξη.
· Αφηγηματικός εκπαιδευτής του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του Γερμανικού Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Weihenstephan-Triesdorf , της Βαυαρίας, που ειδικεύεται στις μελέτες και την έρευνα αγρομηχανικής με οικολογική κατεύθυνση.
· Σχεδιαστής και συντονιστής των «Αφηγηματικών Περιπάτων» (Narrative Walks), μια σειρά από διαδικτυακά διαδραστικά εργαστήρια που εστιάζουν σε φλέγοντα θέματα και άπτονται της αφηγηματικής προσέγγισης στο χώρο της ψυχοθεραπείας, της κοινοτικής πρακτικής, των οργανισμών, και των κοινωνικών πεδίων.
· Εμπνευστής και συνδιοργανωτής τριών παγκόσμιων συνεδρίων Αφηγηματικής και Κοινοτικής Πρακτικής με τον τίτλο “Beyond Storytelling” στη Χαϊδελβέργη το 2017, στο Αμβούργο το 2018, και στο Lingenau της Αυστρίας το 2019. ο Lingenau είναι ένα απο τα πρώτα European Storytelling Villages, όπου η διήγηση ιστοριών και η αφηγηματική πρακτική είναι άρρηκτα κομμάτια της καθημερινότητας και της κουλτούρας του χωριού.
· Εκπαιδευτής, επόπτης και πάροχος συμβουλευτικής για τον συνδυασμό της αφηγηματικής θεωρίας με την πρακτική Gestalt, σε διάφορα Ινστιτούτα Gestalt Ψυχοθεραπείας ανα τον κόσμο (GPO Institute, Kiev, Ukraine – GPO Szkoła Gestalt, Warsaw, Poland - Łódzkie Centrum Gestalt, Łódz, Poland - Bulgarian Institute of Gestalt Therapy, Sofia, Bulgaria).
Πρόσφατα, ο Γιάννης Αγγελής πειραματίζεται με τον σχεδιασμό διαδραστικών θεραπευτικών εγγράφων στο διαδίκτυο και με την συνδιοργάνωση online εργαστηρίων μαζί με τον Σαμάνο Tom Garcia και την Αφηγηματική Ακτιβίστρια Mary Alice Arthur, συνδυάζοντας την αφηγηματική πρακτική με τα τελετουργικά της φωτιάς.

Σχετικά links:
https://www.linkedin.com/in/yannis-angelis-b562837/
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-662-54157-9_15
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-17851-2_12#Sec2
https://www.beyondstorytelling.com/
https://www.getsoaring.com/registration-page-d25f4e49-012c-44df-b4fc-3add10465dfb