Ελληνική Εταιρεία Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής
  • Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 18.00
  • (210)9314606

Αδάμ Χαρβάτης

Ψυχολόγος, Μέλος της Εταιρείας
O Αδάµ Χαρβάτης είναι αφηγηματικός ψυχοθεραπευτής, ψυχολόγος, MSc Σχολικής Ψυχολογίας και διδάκτορας ψυχολογίας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ιδρυτής και επιστημονικός συντονιστής του Ινστιτούτου Αφηγηµατικής Ψυχοθεραπείας (Ελλάδα) και του προγράμματος εκπαίδευσης στην αφηγηματική ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα του Dulwich Centre της Αυστραλίας, του εκπαιδευτικού-θεραπευτικού κέντρου που διαμόρφωσε την Αφηγηµατική Ψυχοθεραπεία.

Εργάζεται συμβουλευτικά – ψυχοθεραπευτικά με ενήλικους, παιδιά, οικογένειες, ανθρώπους με αναπηρία / ειδικές ανάγκες, ομάδες και οργανισμούς / επιχειρήσεις από το 2000. Η προσπάθειά του είναι να δημιουργήσει ένα μη-ενοχοποιητικό περιβάλλον συζήτησης και διαπραγμάτευσης των ζητημάτων που απασχολούν τους ανθρώπους, ένα περιβάλλον συζήτησης που τους ενδυναμώνει να προχωρήσουν τη ζωή τους προς τις κατευθύνσεις ζωής που προτιμούν. Στις θεραπευτικές συζητήσεις από τη μια αναγνωρίζονται οι δυσκολίες (κάποιες φορές πολύ έντονες) που φέρνουν τα προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων και από την άλλη παράλληλα οι άνθρωποι επανασυνδέονται με τις ικανότητες τους, τις αξίες τους και τις γνώσεις τους και προχωρούν τη ζωή τους.

Έχει διδάξει μαθήματα Ψυχολογίας και Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας σε πέντε ελληνικά πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ελληνικό Ανοιχτό).

Έχει μεταφράσει το πρώτο βιβλίο αφηγηματικής ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, το “Τι είναι η Αφηγηματική Θεραπεία” της Alice Morgan και έχει συν-συγγράψει ένα κεφάλαιο για την Αφηγηματική Θεραπεία στο βιβλίο «Σχολές Οικογενειακής – Συστημικής Θεραπείας».

  Website: www.narrativetherapy.gr
  Διεύθυνση: Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής, Κωνσταντίνου Μελενίκου 18, Θεσσαλονίκη
   Τηλέφωνα: 6955-103581, 2310-827282
   Email: [email protected]