Ελληνική Εταιρεία Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής
  • Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 18.00
  • (210)9314606

Χριστίνα Λαγογιάννη

Ψυχολόγος, Μέλος της Εταιρείας
Πήρε πτυχίο ψυχολογίας (Bsc) από το Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με άριστα. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (MA) σε θέματα παιδιών και εφήβων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Εκπαιδεύτηκε στην αφηγηματική και στη συστημική θεραπεία (6 χρόνια). Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συνειδητότητας (mindfulness), ψυχοδράματος και στήριξης στην αρρώστια και στο θάνατο. Είναι η μόνη Ελληνίδα που παρακολουθεί την τριετή εκπαίδευση στον Ανοιχτό Διάλογο στο Open Dialogue UK, με βασικούς εκπαιδευτές τον Jaakko Seikkula, Jorma Ahonen, και Nick Putman (2018-2021).
Συνεργάζεται με νέους, ζευγάρια και οικογένειες εστιάζοντας στην συν-δημιουργία σχέσεων και αφηγήσεων οι οποίες βασίζονται στα αποθέματα και στις αξίες των ενδιαφερόμενων. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ενσώματη εμπειρία στη θεραπεία, και την καλλιέργεια του αισθήματος ασφάλειας στο θεραπευτικό πλαίσιο έτσι, ώστε όλες οι φωνές και εναλλακτικές μια ιστορίας να μπορέσουν να ειπωθούν. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ.
Από το 2017 ως το 2021 εργάστηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια ως καθηγήτρια ψυχολογίας και ψυχολόγος σε μαθητές λυκείου στο International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP), όπου διακρίθηκε για τις υπηρεσίες της. Συμμετείχε ενεργά στα προγράμματα του MIND στο Λονδίνο για παιδιά και εφήβους που ακούνε φωνές. Έκανε πρακτικές στο Soteria της Αλάσκας (πρόγραμμα εναλλακτικής αντιμετώπισης ψυχωσικών κρίσεων), στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης (συστημική-οικογενειακή προσέγγιση) και στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Ξάνθης. Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947 185431
Email: : [email protected]