Ελληνική Εταιρεία Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής
  • Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 18.00
  • (210)9314606

Ελένη Νέννα Οκέκε Ψυχολόγος MSc, BA, MBPsS

Ψυχολόγος, Μέλος της Εταιρείας
Η Νέννα ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το foundation ​έτος στη Συστημική Οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Φοίτησε ως υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας στο Goldsmiths University of London από το 2016-2018. Το 2018 αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη δουλειά του θεραπευτή και ψυχολόγου, δουλεύοντας κοντά στους πελάτες της σε καθημερινή βάση. ​
Από το 2008 έχει εργαστεί ως ψυχολόγος με παιδιά, ενήλικες και εφήβους σε τομείς ψυχικής υγείας, έρευνας, εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, την Αγγλία, το Κατάρ, την Ισπανία και τη Νικαράγουα. Έχοντας σημαντική εμπειρία με διαφορετικές κουλτούρες και ποικίλα περιβάλλοντα, εξειδικεύεται σήμερα σε τρόπους με τους οποίους η ψυχοθεραπεία μπορεί να συμπεριλάβει αποτελεσματικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά στοιχεία. Στην Ελλάδα η Νέννα εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσσαλονίκης και σε προγράμματα απεξάρτησης (ΠΠΑ, ΚΕΘΕΑ Προμηθέας, ΠΕΘΕΑ Αργώ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).
Από το 2015-2017 εργάστηκε στο Λονδίνο ως σύμβουλος απεξάρτησης εφήβων και παιδιών και από το 2017-2019 διηύθυνε το τμήμα Ψυχολογίας της μεγαλύτερης ιδιωτικής διεπιστημονικής κλινικής στη Ντόχα, Κατάρ. Ως διευθύντρια του τμήματος Ψυχολογίας, οι υποχρεώσεις της περιελάμβαναν: συνεδρίες ψυχοθεραπείας με παιδιά, ενήλικες, εφήβους και τις οικογένειες τους, την εποπτεία εξειδικευμένης ομάδας ψυχολόγων, στενή συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας και την εκπόνηση της Κλίμακας Διάγνωσης Αυτισμού (ADOS 2). Σε αυτή τη θέση διαχειριζόταν όγκο πολύπλοκων υποθέσεων από περιστατικά ψυχικής υγείας εώς και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών, τελειοποίηθηκε η προσωπική της ψυχοθεραπευτική προσέγγιση η οποία συνδυάζει την πολυετή της εμπειρία στην ψυχική υγεία και ψυχοθεραπεία με ενεργειακές θεραπείες, τεχνικές διαλογισμού και υπνοθεραπεία. Η προσέγγιση αυτή έχει φέρει αποτελεσματικότητα και ταχύτερα αποτελέσματα. ​
Η Νέννα είναι επίσης θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια θεραπείας πρανικής ενέργειας, υπνοθεραπεύτρια, NLP θεραπεύτρια και εκπαιδευόμενη Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια.
Εξειδικεύεται στην Ψυχική Υγεία: Εξαρτήσεις, Αγχώδεις Διαταραχές, Φοβίες, Διαταραχές Ομιλίας (Τραυλισμός και Επιλεκτική Αλαλία), Υποστήριξη με Διαταραχές Προσοχής (ΔΕΠΠΥ), Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Οικογενειακή υποστήριξη. Όταν δουλεύει με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους, ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση συνεργασίας με σχολεία και άλλους φορείς ή επαγγελματίες εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Μιλάει Αγγλικά, Ελληνικά, Ισπανικά και έχει γνώσεις Πορτογαλικών και Γαλλικών. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Ελληνικά και Αγγλικά. ​ Η Νέννα είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Κοινότητας (BPS) και της Ελληνικής Εταιρείας Αφηγηματικής Θεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής.

   ​www.amnatherapy.com
  Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργιου Β 3, Χαλάνδρι, Αθήνα
   Email: [email protected]